Evdə hazırlaya biləcəyiniz unsuz sadə bir çörək resepti paylaşmaq istəyirəm.
Tərkibi:
- 1 ədəd yumurta
- 1 stəkanı qatıq
- 3 xörək qaşığı zeytun yağı
- 2,5 stəkan yulaf unu ( blenderdə yulafı un hallına gətirə bilərsiniz
- 1 ədəd xırda rəndələnmiş kök
- 1 stəkan kəsmik (istəyə görə şor)
- Bol şüyüd (miqdarı istəyə görə)
- 1 xörək qaşığı qabartma tozu
- 2 çay qaşığı duz
Üzərinə:
1 ədəd yumurta sarısı və istəyə görə çörəkotu, kətəntoxumu, yulaf və s.
Hazırlanma qaydası:
- Ocağı 180 dərəcədə isidin.
- Yumurta, qatıq və zeytun yağını qarışdırın. Mikserə ehtiyac yoxdur. Əl çırpıcısı ilə olar.
- Yavaş yavaş əvvəlcədən blenderdə hazırladığınız yulaf ununu əlavə edin. Kök, kəsmik, şüyüd, qapartma tozu və duzu əlavə edərək xəmiri yoğurun.
- Əlinizlə istədiyiniz boyda hissələr qopardın və ovucunuzda yuvarlaşdıraraq bişirəcəyiniz listə qoyun. Hazırlanan xəmir yapışqan olduğundan əlinizi isladıb sonra parçaları qopardsanız daha rahat olacaq.
- Üzərinə yumurta sarısı sürtün istəyə görə çörəkotu, yulaf və s. səpin.
- Əvvəlcədən qızdırdığınız sobada 20-25 dəqiqə bişirin.
- Sobadadan çıxartdıqdan sonra soyumasını gözləyiniz.

Yeməzdən əvvəl #healthieraz ilə paylaşmağı unutmayın. Nuş olsun!