Daha az şəkər qəbul etmək qərarı aldın və mağazalarda aldığın məhsulların tərkibinə baxıb, əlavə şəkər olanları almırsan 💃💃
Halbuki, bəzən istehsalçı firmalar şəkərin elə adlarından işlədir ki, biz aldanıb alırıq. Şəkərin 50dən çox adı var. Bu yazıda ən çox işlədilənləri paylaşmaq istədim.
1.Glucose / Fructose / Sucrose
2.Lactose / Dextrose / Maltose / Galactose
3.High Fructose Corn Syrup (HFCP) / Corn syrup
4.Agave nectar / Agave syrup
5.Maple syrup / Rice syrup
6.Brown sugar / Golden sugar / Icing sugar
7.Powdered sugar
8.Cane juice / Juice concentrate
9.Dextrin / Maltodextrin
10.Malt syrup / Ethyl maltol / Diastic malt / D-ribose
Bu adları yadda saxlamaq çətindir. Ona görə aşağıdakı qaydaları yadda saxlayaraq qidaların tərkibindəki şəkəri rahat təyin edə bilərsiniz.
1.Şəkər sözü işlənilmiş hər ifadə
2.Nəyinsə siropu və ya nektarı
3.-oz (-ose) ilə bitən sözlər
4.Dadlandırıcılar adətən şəkər olur
5.Hansısa meyvə suyu və ya konsentratı
Çalışın şəkər əlavəsiz məhsullar alasınız. Çünki şəkəri meyvədən 🍏, tərəvəzdən, süd məhsullarıdan🍶, taxılkimilərdən🌾 təbii şəkildə qəbul edirik.